BEHANDELING

Zwangerschapsmassage

Jouw ondersteuning en begeleiding voor het achterhalen van blokkades bij je kinderwens of zwangerschap middels NEI-therapie en het behandelen van lichamelijke of geestelijke klachten met behulp van zwangerschapsmassage.  

Massage bij Praktijk Eigen-Wijsheid Hoeksche Waard

NEI-therapie bij een kinderwens

Het begint met een wens en een diep verlangen. Maar wanneer je er uiteindelijk echt voor gaat blijkt daadwerkelijk zwanger worden niet zo vanzelfsprekend te zijn als beschreven in een biologieboek. In dit proces liggen hoop en teleurstelling elke maand opnieuw dichtbij elkaar. En wanneer het wéér niet gelukt is kan de moed je misschien in de schoenen zakken. In mijn praktijk ondersteun ik jou (en je partner) met behulp van NEI-therapie in de reis naar een wondertje.

Samen zoeken we naar eventuele emotionele of energetische blokkades die in de weg kunnen staan bij de conceptie. Maar ook help ik je bij het verwerken van verdriet, boosheid of onzekerheden die zijn ontstaan door een miskraam of een onbeantwoorde kinderwens. Zodat je stopt met twijfelen aan je eigen lichaam en weer opnieuw kracht vindt om jezelf te zijn. 

 

NEI-therapie tijdens je zwangerschap en kraamtijd 

Hoera, je bent zwanger! Een mooie en/of pittige periode waarin er veel gebeurt en verandert, zowel fysiek als mentaal. Denk aan verschillende emoties of lichamelijke klachten, zoals onzekerheid of misselijkheid die in rap tempo elkaar opvolgen. Hierdoor kunnen er soms bewust of onbewust blokkades ontstaan. Niet onlogisch, het is tenslotte een spannende tijd. Maar wist je dat jouw baby deze emoties haarfijn aanvoelt en soms zelfs overneemt? Gelukkig kun je deze blokkades al tijdens je zwangerschap met behulp van NEI-therapie aanpakken.

Samen kijken we op een vriendelijke en zachte manier naar wat jij en je kindje nodig hebben om bepaalde gedachtes, klachten of emoties los te kunnen laten zonder uren te praten over de eventuele trauma’s. Het biedt je verlichting en geeft je de mogelijkheid om al te communiceren met je kindje in je buik en je open te stellen voor het leven dat gaat komen. Naast begeleiding tijdens de zwangerschap biedt NEI-therapie óók ondersteuning tijdens en na de kraamtijd.  Zo kunnen eventuele traumatische bevallingen een plekje krijgen of redenen voor een huilbaby aan het licht komen. Zullen we samen op ontdekkingsreis gaan?  

NEI-therapie bij een kinderwens of zwangerschap duurt gemiddeld 90 minuten per sessie en kost €90. Vaak komen we in gemiddeld 1 tot 3 sessies tot de kern van jouw probleem. Een NEI-sessie vindt plaats bij mij in de praktijk in Strijen (Hoeksche Waard) of online via Zoom of Skype. Deze behandeling wordt door sommige zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering deels vergoed.  

In het eerste trimester van mijn zwangerschap ervaarde ik ondragelijke misselijkheid en onwijs veel onrust. Na een NEI-sessie bij Patricia kwamen er oorzaken naar boven waarvan ik het bestaan niet eens afwist. En toch viel alles op z’n plek. Een weekje verder en mijn klachten waren bijna helemaal verdwenen!– Iris Slabbekoorn

Zwangerschapsmassage

Ben je zwanger? Dan ondergaat jouw lichaam vele veranderingen. En dat merk je! Denk aan fysieke kwaaltjes zoals rugpijn en zere voeten, maar ook geestelijke klachten zoals stress en onzekerheden. Een zwangerschapsmassage kan jouw klachten verminderen. De massage is een zachte behandeling waarbij we luisteren naar jouw lichaam. We kijken daarom op het moment zelf naar wat jij nodigt hebt. Zo verlaat jij de praktijk met minder fysieke klachten en meer ontspanning in je lijf en hoofd. Een zwangerschapsmassage kan vanaf week 12 tot week 42 en vindt plaats op een speciale behandeltafel in mijn praktijk in Strijen.

De voordelen van zwangerschapsmassage

Naast dat een zwangerschapsmassage heerlijk ontspannend werkt heeft de behandeling óók voordelen voor het lichaam! Want een massage tijdens de zwangerschap:

  • Verlicht pijntjes in je lichaam; 
  • Laat je beter slapen; 
  • Zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt; 
  • Biedt lichamelijk en geestelijke ontspanning; 
  • Verbetert je bloedcirculatie. 

Een zwangerschapsmassage duurt gemiddeld 75 minuten en kost €75. De behandeling vindt plaats in mijn praktijk in Strijen (Hoeksche Waard). Sommige zorgverzekeraars vergoeden (therapeutische) zwangerschapsmassages deels vanuit de aanvullende verzekering. 

babyvoetjes

Verbroken Verbinding Massage 

Wist je dat jij een eigen geboorteverhaal hebt? Je weet hier waarschijnlijk niets meer vanaf, maar de manier waarop jij geboren bent heeft een diepte imprint gemaakt en werkt nog steeds door in jouw gedrag en op wie jij bent als persoon. Was je bijvoorbeeld gewenst of juist niet? Ging de bevalling makkelijk en zonder interventies of hebben ze moeten ingrijpen? Was je netjes op tijd of heb je een tijdje in een couveuse moeten liggen?

Het voelt misschien wat ver weg en als erg lang geleden, maar al deze stukjes en vragen hebben onbewust nog steeds invloed op jouw leven. Met behulp van een Verbroken Verbinding Massage kijken we naar jouw geboortepatroon en proberen we je weer vrij te maken van eventuele onbewuste blokkades. Hoe? Door vooraf een speciale vragenlijst over jouw geboorteverhaal in te vullen gevolgd door een voetmassage gericht op de reflexzones van de voet.

Deze behandeling is heel geschikt voor moeders met pasgeboren kindjes die een moeilijke bevalling achter de rug hebben en voor zwangere die een moeilijke periode hebben doorgemaakt of nu doormaken. Maar ook als niet-zwangere en zonder kindje kan deze behandeling je als volwassene helpen om weer verbinding met jezelf te creëren om bijvoorbeeld de band tussen jou en je ouders te versterken.

Een Verbroken Verbinding Massage duurt gemiddeld 90 minuten per behandeling en kost €90.

Afspraak inplannen?

Ben je zwanger of heb je een kinderwens en ben je benieuwd of NEI-therapie bij jouw situatie past? Of voel je aan alles dat NEI-therapie en/of zwangerschapsmassage jou kan helpen bij het onderzoeken van klachten of blokkades? Neem dan zeker contact op! Samen bespreken we de mogelijkheden. Je kunt dit doen door te mailen naar patricia@praktijkeigen-wijsheid.nl of door te bellen naar 06 33 97 67 55. Ik probeer altijd binnen 48 uur iets van mij te laten horen!