BEHANDELING

Holistische Massagetherapie

Een heerlijk momentje voor jezelf dat je uit je hoofd haalt en weer in contact brengt met je eigen lichaam. 

Massagetherapie Strijen Praktijk Eigen-Wijsheid

Uit je hoofd weer in je lijf

Zeg eens eerlijk: hoe gaat het met je? Vaak is het verleidelijk om automatisch ‘goed hoor’ te antwoorden. Maar voel eens dieper. Gaat het echt goed met je of zit er stiekem ergens spanning vast? Ben je misschien te vaak te druk in je hoofd? Hoe dan ook, jouw lichaam is een belangrijke bron van informatie. Dagelijks stuurt het je tientallen signalen, zoals pijn, verdriet, blijdschap en meer. Maar niet altijd luisteren we even goed naar die signalen. Worstel jij bijvoorbeeld al een tijdje met vage klachten, zoals spanning, pijn in het lijf of emoties die maar niet lijken los te komen? Dan is het tijd om uit je hoofd en weer in je lijf te komen. Hoe? Door te luisteren naar je lichaam met behulp van holistische massagetherapie. 

 

Holistische massagetherapie helpt als je:

 • Lichamelijke of emotionele klachten ervaart
 • Merkt dat je te veel in je hoofd zit
 • Op zoek bent naar verlichting van vastzittende spanning
 • In contact wilt zijn of blijven met je lichaam

Wat is massagetherapie?

Holos’ is Grieks voor ‘heel’. Een holistische massage richt zich daarom op jou als mens in zijn geheel: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Bij deze massagevorm draait het niet om het ervaren van ontspanning of om het wegnemen van de klacht, maar vooral om met intentie te ervaren wat er eigenlijk allemaal met je gebeurt tijdens de massage. Voelen in het hier en nu zonder oordeel. Het resultaat? Meer bewustwording van wat er speelt in je hoofd en lichaam en daardoor vermindering van de klachten of spanningen. 

Holistische massagetherapie vormen 

Een holistische massage vermindert stress en helpt jou bewust te maken van je eigen lichaam. Massagetherapie in mijn praktijk bevat, afhankelijk van wat jij nodig hebt, een combinatie van onder andere: 

 • Klassieke massage  
 • Energetische massage  
 • Bindweefsel massage  
 • Voetreflexzone massage 
 • Holistic pulsing  
 • Chakra massage 
 • Zwangerschapsmassage  
 • Lichaamsgerichte oefeningen  
 • Visualisatie  
 • Meditatie 
 • NEI-therapie  
massagetherapie voetreflexmassage

“Als gevolg van stress en operaties in het halsgebied heb ik regelmatig last van nek en schouders. Patricia is rustig, professioneel en stelt vragen om te bepalen welke massage op dat moment bij je past. Naast het fysieke ontspannen helpt ze met de massagetherapie ook terug te gaan naar het lichaam en dit te voelen. Het gaat verder dan alleen masseren. Ik kan het iedereen aanraden!” – Liza van der Hooft

Praktijk Eigen-Wijsheid intakegesprek voor massatherapie

Hoe werkt holistische massagetherapie? 

Voor je op de behandeltafel springt beginnen we de sessie met een gesprek. Je neemt me mee in jouw medische voorgeschiedenis en vertelt wat jouw huidige klachten, spanningen en wensen zijn. Op basis daarvan weet ik welke techniek bij jou en jouw klacht past. De behandeling zelf start vaak met een bodyscan of mindfulness-momentje. Massagetherapie draait namelijk om wat je nu, op dit moment, voelt en ervaart. Daarna ga ik met behulp van zachte aanrakingen en de juiste techniek je lichaam af om zo de opgestapelde spanning en blokkades te laten verdwijnen. In circa 60 minuten tijd zullen lichaam en geest langzaam weer meer in balans komen. Meestal valt er direct na één sessie al een verandering waar te nemen, denk aan meer rust of minder pijn. Maar soms zijn er meerdere sessies nodig om lichaamsbewustheid op te bouwen. Hoe dan ook: na iedere behandeling verlaat jij met meer bewustwording de praktijk.  

Holistische massagetherapie in mijn praktijk in Strijen (Hoeksche Waard) start altijd met een eerste intakegesprek. Deze afspraak duurt circa 90 minuten en kost €108,-. Een vervolgafspraak duurt gemiddeld 75 minuten en kost €90,-. Wil je graag de sessie verlengen? Dat kan voor €18,- per kwartier wanneer mijn agenda dit toelaat.

Een holistische massage boeken? 

Wil jij weten of massagetherapie iets voor jou is of wil je direct aan de slag met jouw blokkade of klacht? Neem dan contact op! Dit kan door te mailen naar patricia@praktijkeigen-wijsheid.nl of door te bellen naar 06 33 97 67 55. Ik probeer altijd binnen 48 uur iets van mij te laten horen!